Seminar med Norunn Illevold Giske - Trysil Mandskor

Gå til innhold
Video: Rune Jota

Seminar med Norunn Illevold Giske

«Jaaaaaaaaaaaa!!! « høres det fra scena i Hagelund.
Norunn Illevold Giske, født  22. april 1935 i Rendalen, hopper opp og ned,
fra side til side, strekker armene mot taket og bryter ut i nok et lyst og flott «Jaaaaaaaaaaa». Sangerne i Trysil Mandskor henger med så godt de kan. De har ladet opp til denne helga. Det er 5. gang Norunn besøker koret, og de vet hva som kreves.  

Etter at «morgengymnastikken» er over terpes det på vokaler,klingende konsonanter, rytmer, frasering, tekstuttale og hakeslipp.  Og hun gir seg ikke.
Norunn sitter ikke ved pianoet, hun står!  - eller danser om det trengs. Hele tida med stor entusiasme.
«Dere skal få 50,- kroner hver dersom jeg avbryter dere nå» sier Norunn.  Hun tenker nok at sangerne er lei av all pirkingen, og nå skal de få synge hele verset ut. Men etter 2 takter slår hun av, og blir forfjamset da hun i samme sekund husker at hun har lovet ut penger til alle 40. Heldigvis er begge lommene tomme, så hun har ikke noe å gi – annet enn pirking på de to første taktene før verset kan synges igjen. Hun elsker å pirke. Og det gir resultater.
 
Norunn har levd med, og åndet for musikk hele sitt liv, siden hun 4 år gammel fikk sine første pianotimer av sin mor som var organist. Begge foreldrene sang i kor, og det er korvirksomheten hun er mest kjent for, selv om hun er utdannet pianist, organist og sanger. Hun dirigerer fremdeles damekoret Embla som under hennes kyndige ledelse har vunnet en rekke internasjonale priser. I disse dager forbereder de seg til en korkonkurranse i Slovenia.
I 2005 fikk Norunn Kongens fortjenstmedalje i gull.

 
Vi er takknemlige for at hun nok en gang tok turen fra Trondheim til Trysil for å ha seminar med oss.
Takk for helga, Norunn!

25. mars 2019
Solveig Aunsmo, dirigent.

Tusen takk til Trysil kommune for støtten til seminaret.
Mer om Norunn kan du lese her.
Tilbake til innholdet